Is jouw onderbewustzijn mateloos slimmer dan jij ?

Gepubliceerd op 6 oktober 2020 om 20:54

Toen ik dit las op de website van nine for news gingen mijn haren overeind staan, dank daarvoor!

Ik heb de kop van het artikel overgenomen want alleen al in de kop staan tegenstrijdigheden. Wie is het onderbewustzijn en wie ben jij?  De auteur gaat ervan uit dat jij dus los staat van het (onder)Bewustzijn.  Een afgescheiden persoon en dat klopt, het ego is afgescheiden van MIJ het Bewustzijn.  Er bestaat niet zoiets als het onderbewustzijn. Ja, alleen als je vanuit het ego leeft.  Bewustzijn is alles wat er is. Maar als je niet bewust mag leven, dus waarachtig jezelf mag zijn,  dan verdwijnt alles in de hersenen en dus naar je onderbewustzijn.  Als jij je namelijk van iets bewust wordt, dan weet je het en hoeft het niet meer opgeslagen te worden in het brein. Het wordt onderdeel van het Bewustzijn, waar men uit kan downloaden via de flow.  Maar wie gewoon een onbewust ego wil blijven, prima.  

 

Weer van Mij stelen

De auteur/verkoper,  gaat verder: "Wist je dat jouw onderbewustzijn ontelbaar veel keren slimmer is dan je bewustzijn?"  

Jouw onderbewustzijn vele keren slimmer is dan je bewustzijn.  Wie is jouw en wie is je?  Dus je bent volgens de auteur niet het onderbewustzijn maar ook niet het Bewustzijn.  Wat ben je dan wel beste man of vrouw?  Een spook, een geest?...,  Men gaat uit van het feit dat wij het ego zijn die na de dood vrolijk verder gaat als onzichtbare geest!

 

Eureka

Het ego probeert nu weer iets van Mij, van het Zelf in jou te stelen want,  zo gaat het stuk verder:

"Iedereen heeft weleens behoefte aan goed advies op het moment dat er moeilijke beslissingen genomen moeten worden. En ineens weet je het.

Heb je ooit een spontaan inzicht of inspiratie gekregen, waardoor je ineens een ‘Aha!’-moment beleefde en je een oplossing zag voor een bepaald probleem?

Als je zo’n spontane ingeving ooit meegemaakt hebt, dan heb je ervaren hoe onbewuste wijsheid (iets waarvan je niet wist dat je het in je had) je te hulp kan schieten. Onbewuste wijsheid is de wijsheid die opgeslagen (en verborgen) ligt in je onderbewustzijn.

Die ‘Aha!’-momenten waarop je ineens iets begrijpt zijn geweldig.  Maar waar komen ze vandaan?"

Ze komen uit de magische stilte, iets waar het ego van gruwelt, want het heeft geen controle, vandaar deze sessie van de auteur. Die onbewuste wijsheid komt niet uit het onderbewustzijn omdat jij daar toevallig onbewust van bent.  Die wijsheid is wie jij in de kern bent, namelijk het heldere Bewustzijn, het niet denken.  Het eureka moment, het wow moment geeft al aan dat je niet aan het denken was. Je kwam in een ontvankelijke staat van ZIJN.

 

Aanwezigheid

Ik ben niet bezig om de auteur af te branden maar om hem of haar te wijzen op het feit dat hij of zij niet weet waar het over praat.  Dat wordt nu duidelijk.  Maar eerst moet het spirituele een beetje in de gekke hoek terecht komen. 

Sommige mensen denken dat dit soort plotselinge ingevingen van ‘buitenaf’ komen, bijvoorbeeld door entiteiten (geesten, engelen, gidsen).  Anderen denken dat het gewoon geluk of toeval is.

Wat je feitelijk daarmee doet is het fenomeen buiten jezelf zoeken. Je legt de macht buiten jou. En dus heb je er geen controle over. Jij kunt immers niet bepalen wat een geest, entiteit of gids doet en als je denkt dat het geluk of toeval is, dan heb je er al helemaal geen controle over.  Althans dat denk je…

Er wordt gewoon vanuit gegaan dat engelen, geesten en gidsen bestaan?

De innerlijke stilte dus het Bewustzijn geeft het ego het gevoel dat er nog iemand of iets aanwezig is. Dit omdat het ego totaal geen bewuste verbinding met Mij heeft, in feite afgescheiden is. Hierdoor krijgt het ego het gevoel van, er is meer tussen hemel en aarde. Het ego voelt een aanwezigheid. Die aanwezigheid ben je ZELF,  is jouw innerlijk stilte waar men over het algemeen geen ervaring mee heeft. Ja, onbewust!

 

Krochten van het Brein

Het ego wil graag in controle zijn en dat wordt in de volgende passage duidelijk : "De realiteit waar deze wijsheden vandaan komen is veel interessanter dan ‘gewoon geluk hebben’ of een ingeving krijgen van ‘buitenaf’.  Ze komen namelijk niet van buitenaf.  En het is ook geen toeval of geluk. Ze komen uit een zeer diep deel van jezelf: je onderbewustzijn!"

Ahh,.. dus we kunnen beter onbewust zijn? Want dan zijn wij op zijn wijst? De auteur weet dus zeker dat geleende kennis die opgeslagen liggen in het brein, wijsheid is?

De auteur zit lekker in de flow ehh ik bedoel volgens de auteur het onderbewustzijn dus oreert het verder:

"Het is wetenschappelijk aangetoond dat jij als mens veel meer kennis in je brein hebt opgeslagen dan waar je je bewust van bent.

Je hebt een gigantische opslagplaats vol herinneringen en ervaringen die je hele leven teruggaan en die elke dag verder uitgebreid wordt.

Recent onderzoek toonde aan dat een gemiddeld menselijk brein ongeveer 2,5 Petabyte aan gegevens kan bevatten. Dat is 2500 Terabyte, oftewel 2,5 miljoen Gigabyte. (bron)"

Dan maar met cijfertjes komen. De auteur gaat er vanuit dat de herinneringen en geleende kennis diep in de krochten van het brein,   betrouwbaar zijn. Dan verwijs ik de auteur naar dit voorbeeld. "Welk gevaar schuilt er in het feit dat twee mensen die hetzelfde waarnemen toch een verschillend totaalbeeld kunnen zien""?

 

Aha

Als ik naar de corona maatregelen en de reactie van de mensen kijk dan ontkom ik niet aan het feit dat het onderbewustzijn aan het roer zit.  Er is op dit moment geen sprake van een killer virus.  Maar dat staat wel  in het geheugen gegrift door wat er in de lente gebeurde en wat men op tv zag.  En ja, wat op T.V komt gelooft het ego direct.   Dus zo wijs is het onderbewustzijn niet. 

Ik weet wel waar de auteur de fout in gaat. Ten eerste heeft de auteur geen verlichting van het ego  ervaren. En ten tweede verward de auteur het onderbewustzijn met Bewustzijn. Dus die Aha momenten komen inderdaad niet van buiten dat is slechts de trigger.  Nee het komt vanuit het niet denken.  En daar heeft de auteur een verdien model van gemaakt.  Op zich niet erg want dat moet ik ook gaan doen, geld verdienen, maar niet met onwaarheden. Hij noemt het niet denken het onbewuste.  Ook dit heeft het ego vakkundig omgedraaid.   Ik snap het wel de psychologen hebben ervoor gestudeerd,  ik verschijn vanuit het niets, dus tsja

 

Samasati

De auteur kabbelt nog even door:

"Het goede nieuws is dat je niet hoeft te wachten en hopen dat die inspiratie ooit op een dag zal komen. Je kunt de poort naar deze verborgen data leren op commando open te zetten voor je.

Daardoor baan je de weg vrij voor deze verborgen intuïtieve kennis, om van je onderbewustzijn naar je bewustzijn te stromen. Je weet dan ineens veel meer. Je herinnert je enorm veel meer en je krijgt inzichten waar je u tegen zegt."

Samasati waren mijn broeder Boeddha zijn laatste woorden en zo is het! Intuïtie is niet afkomstig van en uit het brein. Intuïtie is afkomstig van Mij,  het niet denken,  het gevoel.  Zo zie je hoe het ego wijsheid ombuigt naar het brein wat op dit moment nog een onbewust ego vormt. 

Maar de auteur stelt je gelukkig gerust en in dat geruststellen kun je tussen de regels door lezen hoe het licht gestolen wordt van Mij.

Wees gerust. J e zult niet overspoeld worden.  Zo werkt het niet.  Maar wat je wel ervaart is dat het zal zijn alsof je een liefdevolle,  innerlijke,  zeer wijze mentor hebt die je kan adviseren op alle gebieden in je leven.  Nogmaals, hij heeft het over het heldere Bewustzijn welke door de gecontroleerde spiritualiteit gidsen of engelen genoemd worden.

 

Omgedraaid

De auteur gaat verder: "Het zal lijken alsof je een gigantische hoeveelheid wijsheid in je hebt". 

Je wijze mentor is dus je onderbewuste volgens de auteur, dus je ego.  Want als je alleen maar denkt, denkt en nog eens denkt wat de natuur van het ego is dan zal je nooit de grootsheid ervaren wie jij in wezen bent. Ik laat Mandela, die vanuit Mij  dus het Bewustzijn leefde, nog een keer zijn licht erop schijnen. Ik weet dat je met dit artikel denkt ook zo te zijn maar dat is niet zo.  Het onderbewustzijn verwar je met niet- denken, het magische en intelligente Bewustzijn. Je hebt gelijk maar niet in je bewoording,  je hebt het omgedraaid, daar waar het ego zo goed in is.  Sorry beste auteur, maar nu wordt duidelijk dat je nog steeds het onbewust ego bent.  Want als je zegt "het zal lijken of je een gigantische hoeveelheid wijsheid in je hebt dan pomp je alleen maar het ego in de mens op.  Want wie heeft die wijsheid in zich? En dat is nu precies waar we van moeten transformeren. De stap naar Mij de innerlijke stilte, dus naar het ware individu toe.  Zo nu heb ik weer wat lezers verloren,  allemaal op het pikkie (ego) getrapt, dat is dan jammer.  Ben wel benieuwd of er nog moedige mensen bestaan. 

 

Ontspanning

En nu komt de aap uit de mouw. Het gaat gewoon om geld verdienen. Niets mis mee maar niet via Mij,  dat doe ik zelf wel.

Enkele jaren geleden ontwikkelde ik een heel bijzondere sessie die je helpt die poort naar je onbewust opgeslagen kennis te openen. Daarmee open je de sluisdeuren naar de oceaan van kennis en wijsheid in je onderbewustzijn.

Het is niet je onderbewustzijn, het is het heldere Bewustzijn, de Boeddha in jou of wel het niet denken. Want dat wordt namelijk duidelijk in de volgende passage:  De sessie laat je diep ontspannen. En tijdens deze ontspanning gaat het onderbewustzijn deze verborgen kennis met je bewustzijn delen.  De poort gaat open en jij hebt de controle daarover. Er gaat informatie naar je bewustzijn stromen, waardoor je dingen gaat weten en begrijpen die je eerder niet wist of begreep.

De diepe ontspanning dus meditatie brengt je in het niet denken.  Dat is ook de betekenis van ontspannen.  Geen spanning.  Dat kan ook niet als je niet denkt, want je bent op dat moment 1 met Mij.  En nee. dat is niet je onderbewustzijn. Dat is het Bewustzijn. Het ego is altijd onder Bewustzijn. Hoe kun je bewust van iets zijn als je continu wordt afgeleid door je ego, het denken?

Maar het gaat natuurlijk om het verkopen van een sessie.  Nogmaals niets mis mee, maar dus niet via Mij als je Mij niet kunt zijn. Je bent het ego die Mij in bezit neemt.  Het heeft natuurlijk al die tijd gekund,  want mijn leraren zijn te klein om zich voor Mij uit te geven.  Je mag Mij nu als je daar behoefte aan hebt, een groot ego noemen.

 

Tot in de eeuwigheid

De auteur heeft gelijk wanneer hij zegt dat je onbewuste wijsheid in je hebt.  Maar omdat jij daar onbewust van bent wil niet zeggen dat wijsheid in je onderbewuste is te vinden.  Ga mediteren,  is gratis en je hebt  direct contact met het niet denken,  het Zelf,  met Boeddha in jou. Als wij onze kinderen de vrijheid geven waar wij zo trots op zijn,  dan zal het onbekende bekend worden. Met andere woorden dan zal het onderbewuste bewust worden.  Zodat niemand meer hoeft te verkondigen: "is dit alles"   Al kan ik deze jongens tot in de eeuwigheid aanhoren.

 

Oogjes dicht en snaveltjes toe

Wij zijn allen een manifestatie van de oceaan aan Bewustzijn,  allen naar het evenbeeld van dit Bewustzijn gemaakt.  Thuis ZIJN voelt als een warm bad.  We zijn hier om te werken/spelen en om de wereld iets mooier achter te laten dan dat wij dat zijn tegen gekomen. En aan die stoel- poot wordt nu gezaagd,  door Billie "baba en zijn 40 rovers" Gates

Men denkt en neemt blijkbaar gewoon aan dat het denken ofwel het ego het stille Bewustzijn is. Nog een keer,  je kan denken als je bij Bewustzijn bent, maar je kunt onmogelijk Bewustzijn als je denkt.  We zijn niet voorbereid op onze basisscholen om de waarheid te ontvangen, daarom is het ook zo moeilijk om met Mij in contact te komen. Onze innerlijke stilte is volgestopt met kennis en je bent niet de geleende kennis, dat is een leugen. Men gelooft over het algemeen, de enkele scherpe geesten daar gelaten, dat als je niet denkt,  jij onbewust bent.  Men raakt van het niet denken in een trance, simpelweg omdat wij er geen ervaring mee hebben. De gelovigen noemen dat occult, de ironie!  Dat heeft het ego mooi voor elkaar gekregen, wat niet zo vreemd is,  omdat men 2000 jaar is gevoed met leugens.  Moest ook,  het is onderdeel van de evolutie.  Wat Billie probeert over te nemen,  maar dat is maar een complot toch?  Kom niet aan de evolutie Billie de weldoener,  Billie de gezondheidsprofessor,  Billie de dokter.  Hij koopt het ego gewoon om,  maar dat is weer een ander verhaal.  En voor nu, welterusten lieve kijkbuis kinderen, oogjes dicht en snaveltjes toe


«   »