Wat is Bewustzijn

Gepubliceerd op 12 oktober 2020 om 14:15

Bewustzijn is ongrijpbaar, helder, oncontroleerbaar, vrijheid, liefde, omnipresent, en vooral magisch. 

Bewustzijn is niet denken, daarom is het ego als de dood voor bewust zijn en dus eigenlijk voor niets! En als het ego ervaart dat 'ie het niet denken is, dan raakt het verlicht ofwel zichzelf en moet het lachen om de grote grap. Ik was bang voor niets, voor mijn Zelf!!

Op dit moment wordt het bewustzijn aangezien voor het denken, dit is per definitie onjuist, omdat wanneer je denkt je wordt afgeleid waarvan je bewust wilt zijn. Om te denken heb je bewustzijn nodig maar om volledig bewust te zijn kun je niet denken. Helaas zijn de meeste van ons nooit bewust in contact geweest met het niet denken, jouw ware Zelf.  Daar kun je dus het medicijn meditatie voor gebruiken.  Dit terwijl het onze natuur is, wij worden als niet denken geboren. 

Met de opkomst van fabrieken in de industriële revolutie werd al snel duidelijk dat er vele  arbeiders nodig waren die het werk zouden uitvoeren wat de bazen hen opdroegen. Daarvoor is het huidige schoolsysteem opgetuigd, eigenlijk de voorloper van de lockdown.  Bewustzijn dus vrijheid moest verbannen worden, iig voor de werknemers.  Dus is er een werkweek ontstaan waar je de hele week bezig bent voor je baas en dan mag jij in het weekend van je "vrijheid" genieten.

Bewustzijn, het niet denken is wat in de spirituele wereld het hoger Zelf wordt genoemd. Het is gewoon het Zelf in jou.  Zeg het maar eens hard op: MIJN (zijn je gedachten)  ZELF( innerlijke stilte die waarneemt).  Het Zelf is onpersoonlijk en jou is persoonlijk,  samen maakt dit jouzelf, het ware individu.

Bewustzijn (vrijheid) wat van ons afgenomen is door het totalitaire schoolsysteem en het geloof waar dan ook in. Bewustzijn ervaar je wanneer je geniet, vandaar dat het woord niet (denken)  er in zit.  Daarom is het geloof ook tegen het wereldse genieten. Bewustzijn is de hoogheid die door de koningshuizen en door het het geloof  is gestolen.  Een geloof die nooit door Mij is opgezet,  maar door de discipelen. Geloof die het Bewustzijn een naam heeft gegeven om het zo te kunnen blijven controleren.  Om je dood te schamen.  

Dit is het kenmerk van het ego: manipulatief, controleren, verdeeldheid en ANGST zaaien.  Het tegenovergestelde van het ware individu, die (liefde) Bewustzijn als thuisbasis heeft. Daarom is het ook zo eenvoudig om een heel volk angst aan te jagen. De meesten hebben Mij, dus het Bewustzijn niet als thuisbasis. Nu zegt het ego van de politiek: "vertrouw ons wij hebben het beste met jullie voor".  Dit is, wat door sommige wordt gezien als satanisch, het werk van het ego.  Je geeft het vertrouwen en de politici misbruiken het.  Het ego is dus de gevallen engel, een verhaaltje gecreëerd door het geloofsysteem.  Zodat ze zelf niet naar hun eigen ego hoeven te kijken.  Zo van: het kwade komt van buiten.  Geloof staat gelijk aan niet onderzoeken, doe je dat wel dan word je verkettert.

Bewustzijn is het onschuldige kind maar komt ook tot uiting in de flora en fauna.  Het ego is zo bang voor het Bewustzijn dat datzelfde ego het bewustzijn toekent aan het kwade en aan het duistere.  Alsof we weer in de middeleeuwen terecht zijn gekomen.

De komende tijd gaat het duidelijk worden wie er in zijn kracht durft te staan en welke ouder zijn kinderen in diezelfde kracht laat opgroeien.  De enige waarheid die er echt toe doet is de waarheid over wie wij zijn. Als het onschuldige kind in zijn "eigen" waarheid mag opgroeien dan verdwijnen de leugenachtige mensen vanzelf, zo simpel is het. Maar welk ego wil een simpel leven.  Liever gaat het ego aan de wandel met onmogelijke waarheden, waar het heel veel voor moet denken, onder het mom van kritisch zijn.  In het denken ligt niet het antwoord.

Bewustzijn is als een altijd klaarstaande, intelligente, recht voor zijn raap en vooral liefdevolle vriend.  Alan Watts laat zijn licht hier op schijnen.


«   »